Stadsbank van lening

By | mei 31, 2014

De Stadsbank van lening is een Amsterdamse kredietbank, gemaakt zonder dat het winst wil maken. Het is de oudste kredietverstrekker van heel Amsterdam. De Stadsbank van lening is ook een erg bijzondere bank en loopt dus al heel erg lang, al sinds 1614. Het heeft 6 filialen, 2 winkels en het heeft ook een veilinghuis. Maar wat doet de Stadsbank nou precies?


Wat doet de Stadsbank nou eigenlijk?

De Stadsbank van lening verstrekt krediet op een bijzondere manier. Je moet namelijk onderpand geven aan de bank voordat je geld te leen krijgt. Denk hierbij aan goud, zilver, of dure sieraden. Deze zijn allemaal erg veel geld waard en alleen hiermee geeft de bank geld aan jou voor een afgesproken periode. Dit is een erg bijzondere, mogelijk zelfs ouderwetse manier, van geld lenen. De producten die je aflevert bij de Stadsbank van lening taxeert ze en baseert hierop een waarde die erbij hoort. Vervolgens kun je op basis van die waarde een lening afsluiten. Dus, de waarde die de Stadsbank van lening geeft aan jouw onderpand, krijg jij in geld op je bankrekening gezet als lening. Er is een groot team aan geleerden die de waarde kunnen taxeren. Je kunt ook andere producten afleveren, zoals digitale camera’s en fietsen.


Waarom Stadsbank van lening gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kiezen om gebruik te maken van de Stadsbank van lening. Zo is het natuurlijk zo dat gewone banken jouw BKR checken voordat ze een lening aangaan. Het BKR, oftewel het Bureau Krediet Registratie, registreert al jouw financiële gegevens van de afgelopen vijf jaar tot en met nu. Hiermee wordt een advies gegeven of het wel verstandig is voor jou om een lening af te sluiten. Bij de Stadsbank van lening is dit minder van toepassing, omdat je dan meteen de waarde van het geld dat je leent afgeeft. Hiermee vermindert de bank de kans op risico’s. En veel mensen vinden het prettig om op deze manier geld te lenen van de Stadsbank van lening. Dit vinden ze prettig omdat hun verdere financiële situatie even niet ter bespreking staat en het gewoon een eerlijke ruil is. Mocht je je lening niet kunnen terugbetalen, dan heeft de bank altijd nog het onderpand wat ze dan kunnen houden. De Stadsbank van lening zorgt hierdoor voor iedereen een eerlijke en prettige manier van zaken doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *