Minilening

By | mei 28, 2014

Veel mensen vragen zich af wat een minilening nou is. Wat is de duur van zo’n lening, en aan wat voor bedrag moet ik denken? Wat houdt een minilening nou precies in? Hieronder zal het principe minilening uitgelegd worden. Een minilening is eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden namelijk.

Wat is een minilening?

Een minilening, ook wel bekend als een flitskrediet of minikrediet, is een lening waarbij je een bedrag leent van meestal onder de 1000 euro. Het bedrag is dus niet groot, maar dat brengt vele voordelen met zich mee. Zo hoef je bij een minilening ook maar erg weinig rente te betalen op maandelijkse basis, waardoor je lasten niet erg groot zijn. Wel moet je een minilening erg snel aflossen, het is namelijk een kortlopende lening. De looptijd van zo’n minilening verschilt wel heel erg per kredietverlener. Zo kan het voorkomen dat je soms een paar maanden de tijd  krijgt om het bedrag terug te betalen, maar soms kan het ook voorkomen dat je dat al binnen een paar weken terug moet betalen. Deze afspraken worden gemaakt bij het afsluiten van een flitskrediet. De afspraken zijn gelukkig meestal wel erg flexibel, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de aflossing. Dat is dus een groot voordeel van een minilening. Omdat het bedrag niet erg hoog is, is er ook meer flexibiliteit.

Een minilening afsluiten

Een minilening wordt veelal gebruikt door mensen die door een plotselinge uitgave dringend geld nodig hebben. Zo zou het kunnen dat je koelkast of wasmachine kapot gaat, en heb je geld nodig om een nieuw product aan te kunnen schaffen. Dit is mogelijk dankzij de minilening. De lening zorgt ervoor dat je voor een korte periode toch geld tot je beschikking hebt. Let wel op, soms kan het handiger zijn om zelf een spaarpotje op te bouwen zodat je niet voor dit soort ongemakken komt te staan. Want, geld lenen kost uiteraard ook gewoon geld. Een bedrag lenen, zelfs een minilening, is immers nooit gratis. Maar een pluspunt van het flitskrediet is wel dat het rentebedrag extreem laag is. Over het algemeen genomen is 1000 euro het maximale bedrag wat je kunt lenen, maar sommige kredietverleners gaan bijvoorbeeld niet verder dan 200 of 400 euro. Maar dit wordt allemaal duidelijk gemaakt op het moment dat je een minilening gaat afsluiten. De voorwaarden zullen helder en duidelijk zijn waardoor er geen plaats is voor twijfel over het bedrag, de looptijd en het rentepercentage.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *