Geld nodig

By | mei 28, 2014

Heb je dringend geld nodig vanwege bijvoorbeeld een grote dip op je saldo? Er zijn verschillende mogelijkheden om op korte termijn een bepaald geldbedrag te lenen en hierdoor tijdelijk uit je problemen te komen. Hieronder zullen een aantal mogelijkheden worden toegelicht.

Op korte termijn geld nodig

In de eerste plaats kun je natuurlijk altijd bij een vertrouwelijk familielid of vriend aankloppen om een geldlening af te sluiten. Hierbij is het wel belangrijk dat er duidelijke voorwaarden worden geschept waar iedereen zich aan moet houden. Het beste is dat deze voorwaarden worden opgeschreven, zodat er geen twijfels meer kunnen ontstaan over bijvoorbeeld het bedrag, de looptijd of het rentepercentage. Het komt namelijk nog wel eens voor dat niet iedereen zich aan de afgesproken voorwaarden houdt en hierdoor kunnen grote problemen binnen de vertrouwelijke kring ontstaan. Daarom kan een minilening misschien uitkomst bieden. Een minilening, ook wel bekend als een flitskrediet of minikrediet, is een lening waarbij je een klein bedrag leent voor als je dringend geld nodig hebt. Bij een minilening moet je denken aan een bedrag van onder de 1000 euro. Meestal zijn minileningen bedragen van rond de 200 en 400 euro. 1000 euro is meestal het absolute maximum van wat je kunt lenen. Het rentebedrag is laag, dus als je dringend geld nodig hebt kan een minilening een uitstekende uitkomst bieden.

Geen inkomen

Mocht je geen inkomen hebben, is het vanzelfsprekend ook een stuk lastiger om een voordelige lening af te sluiten. Meestal hebben kredietverleners er dan niet het benodigde vertrouwen in dat ze het geldbedrag in z’n geheel terug gaan zien. Maar gelukkig zijn er voor mensen die geld nodig hebben en geen inkomen hebben sociale banken. Sociale banken zijn speciaal voor mensen die niet meer verdienen dan 130% van het minimumloon. De banken zorgen ervoor dat mensen die het financieel gezien erg lastig hebben, toch een geldbedrag kunnen lenen waardoor ze op een normale manier kunnen leven en voor alle basisvoorzieningen kunnen zorgen. Mocht je dus geld nodig hebben op een korte termijn, kan een minilening of een lening bij een sociale bank altijd uitkomst bieden. En anders kun je natuurlijk altijd nog aankloppen bij familieleden of vrienden. Als je geld nodig hebt hoef je je niet te schamen, want een aanzienlijk aantal mensen heeft tegenwoordig veel last van geldproblemen. Juist hiervoor zijn de minileningen en de sociale banken opgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *