Geld lenen zonder rente

By | mei 29, 2014

Geld lenen zonder rente is wat veel mensen voor ogen hebben. Je wil bijvoorbeeld tijdelijk over wat meer geld beschikken en je bent op zoek om een lening af te sluiten. Maar bij welke bank je het ook probeert, altijd stuit je wel op een hoog rentebedrag die je moet betalen. Uiteindelijk ben je zelfs soms zo duur uit, dat je maar beter niet kunt lenen. Is het mogelijk om geld te lenen zonder rente te betalen?Kan ik geld lenen zonder rente te betalen?

Veel mensen vragen zich of ze geld kunnen lenen zonder rente te betalen. Bij banken is dit een lastige en vrijwel onmogelijke opgave, omdat ze eigenlijk winst op je willen maken en de risico’s zoveel mogelijk willen beperken. Daarom vragen ze vaak om een hoog rentepercentage. Wil je geld lenen zonder rente te betalen, dan kun je bijvoorbeeld aankloppen bij vrienden of familieleden. Belangrijk is hierbij wel dat je duidelijke afspraken maakt over de looptijd van de lening en het bedrag dat je krijgt. Hierdoor voorkom je mogelijke ruzies. Er zijn wel een aantal regeltjes wat betreft geld lenen van familieleden. Van je ouders mag je 5.141 euro belastingvrij betalen, van overige familieleden en vrienden mag je 2.057. Dit waren de cijfers in 2013 en de bedragen zijn op jaarlijkse basis. Mocht je meer ontvangen, dan moet je een marktconforme belasting erover betalen.

Overige mogelijkheden

Verder is het een moeilijke opgave wil je geld lenen zonder rente te betalen. Geld lenen van vrienden of familieleden is dus misschien wel de beste optie als je geld wil lenen zonder rente te betalen. Maar, sommige mensen willen dit niet omdat ze bijvoorbeeld niet willen dat hun naasten achter de geldproblemen komen. En anders willen ze mogelijke ruzies voorkomen tussen familieleden. Een minilening is ook altijd nog een capabele optie. Hierbij betaal je wel rente, maar wel een erg laag bedrag. Daarentegen kun je meestal ook maar maximaal duizend euro lenen bij een minilening. Overweeg je opties dus voordat je een keuze maakt. Geld lenen zonder rente te betalen is moeilijk, maar dus niet onmogelijk. Maar bij de meeste banken zal het je niet lukken. Daarom is het waarschijnlijk het verstandigst om het aan je familie of vrienden te vragen. Deze vragen meestal geen (hoog) rentebedrag.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *