Geld lenen zonder BKR toetsing

By | mei 28, 2014

Geld lenen zonder BKR toetsing, is dat mogelijk? De meeste mensen weten niet eens dat dit gebeurd of wat een BKR lening is. Hieronder zal dat allemaal worden uitgelegd en zal worden toegelicht of het mogelijk is om geld te lenen zonder BKR toetsing.

Wat is het BKR?

Het BKR, het Bureau Krediet Registratie, is een instantie die gegevens bijhoudt over jouw leningen en financiële situatie van nu en de afgelopen vijf jaar. Hierdoor kun je een goed inzicht krijgen in je financiële situatie en dan wordt er meestal advies gegeven over of het wel verstandig is om een lening af te sluiten. Het BKR heeft hierin geen beslissende stem, maar het is wel belangrijk dat dit ten gehore wordt genomen. Het kan dus heel goed voorkomen dat als je bij een bank een lening wil afsluiten, dat de bank dan even checkt bij het BKR of het voor hen wel een goed plan is om geld aan jou uit te lenen. Geld lenen zonder BKR toetsing komt namelijk nauwelijks voor. Er zijn dus mensen die hierdoor geen lening krijgen. Dit gebeurd als je zelf naar de bank toe gaat, maar dit gebeurd ook als je online een lening wil afsluiten. Geld lenen zonder BKR toetsing is dus niet gemakkelijk.

Hoe kan ik geld lenen zonder BKR toetsing?

Geld lenen zonder BKR toetsing is, zoals gezegd, geen hele makkelijke optie op het eerste oog. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om het toch te laten lukken. Zo kun je bijvoorbeeld om te beginnen aankloppen bij vrienden of familieleden. Wel is het dan belangrijk dat je duidelijke voorwaarden schept, zodat er geen ruimte is voor twijfel over het bedrag, de looptijd en het rentepercentage. Daarnaast kun je ook een minilening aanschaffen als je geld wil lenen zonder BKR toetsing. Geld lenen zonder BKR toetsing is dankzij een minilening goed mogelijk, maar dan stuit je wel op het punt dat je geldbedrag waarschijnlijk onder de 1000 euro ligt. Daarentegen ligt het rentepercentage erg laag waardoor het wel degelijk een voordelige lening is waar veel mensen profijt van kunnen hebben. En er zijn altijd nog aanbieders via het internet, maar dit is een erg riskante manier van lenen. Je weet namelijk nooit of je te maken hebt met een oplichter. Dit wordt dan ook niet aangeraden. Overigens kun je ook met geld lenen met een BKR toetsing die wat negatief uitvalt, alleen dan wordt het bedrag dat je uiteindelijk terug moet betalen hoger. Geld lenen zonder BKR toetsing is dus lastig en vaak ook iets duurder, maar zeker niet onmogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *